Jdi na obsah Jdi na menu

Žárlivost

25. 7. 2022

zarlivost.jpg

Jaromír Soukup promluvil o žárlivosti: Vadí mu, když Agátu oslovují jiní muži (msn.com)

 

Jen navazuji.

Žárlivost je velice nebezpečná vlastnost.

Velice nebezpečná v tom, že za nějaký čas partnery postaví proti sobě. Dá nezadržitelnému, pomalému a bolestivému vzniku rozpadu milující dvojici. Těžko se odhadne směr, který postupem času začne nabírat. Přirovnala bych tento děj k útvaru prskavky, která na každém svém konci, nepřinese nic dobrého. Je třeba si uvědomit, že žárlivost je vyloženě negativní posel, jakéhokoliv svého směru. Tedy v žádném případě pro zúčastněné nepřinese nic pozitivního a dobrého. Nese samou bolest a zklamání, která mohou vyústit v tragédii.. Viz mnoho světových příkladů.

Naději vztahu může dát fakt, že si své pocity žárlivá osoba uvědomuje a dá jim ráznou nekompromisní stopku. Dá se to zvládnout. Vše, co je v začátku se dá usměrnit i zastavit.

Je také velice důležité, hned v prvopočátku svému žárlivému partnerovi dát jasně a důrazně najevo, že tudy šťastná společná cesta nevede! V každém případě, jsem toho názoru, že třikrát a dost, je konečné řešení, jakéhokoliv problému. Takové to tisíckrát opakované nic, nikam nevede, jen k pozdější ztrátě vlastní osoby. Moc smutné.

Máte dotazy? Ptejte se.

 

Náhledy fotografií ze složky Žárlivost

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář